Lid worden

2018 - Hofland Deltaflex rubbertechniek

Hofland Deltaflex Rubbertechniek is onderscheiden met de BVL Jaarprijs van 2018!

De commissie, die de opdracht voor de BVL heeft uitgevoerd, heeft Hofland Deltaflex Rubbertechniek unaniem voorgedragen.


‘Onze handel zit overal waar rook uit de schoorsteeen komt’

Het bedrijf Hofland Deltaflex Rubbertechniek op het bedrijvenpark Oldebert in Tolbert is voortgekomen uit de van oorsprong Rotterdamse bedrijven Heeneman, Hofland Pakking (afdichtingen)  en Delta Rubber (slangen).  Vanaf begin deze eeuw was het bedrijf gevestigd op het bedrijvenpark Leeksterhout.

In 2002 werd René Hoekzema Productiemanager en in 2004 plantmanager van de vestiging op Leeksterhout. René nam het bedrijf over per 16 juni 2006. Begin 2012 kocht René het huidige bedrijfspand op Oldebert van het sociaal werkbedrijf Novatec.

Bijna overal zit rubber in, in elke installatie, machine of wat ook. Vandaar de slogan: “Onze handel zit overal waar rook uit de schoorsteen komt.” Maar het produktenpalet is nog veel ruimer. Hofland Deltaflex produceert niet alleen maar verhandelt ook een groot assortiment aan rubber en afdichtingsproducten als rubber plaat, trillingdempers, ringmatten, riblopers, profielen, flenspakkingen, slangen, metallieke pakkingen, tochtdeursystemen, celrubbers, luikenpakking en vele andere soorten. René zegt ook wel: “We maken alles van rubber, van condooms tot autobanden, behalve condooms en autobanden.” 

Hofland Deltafelex is een financieel gezond bedrijf met een jaaromzet van ongeveer 1,5 miljoen euro en een personeelsbestand van 13 medewerkers. Gewerkt wordt in een platte organisatie met een grote mate van zelforganisatie. De medewerkers worden sterk gestimuleerd om zelf de beslissingen te nemen. 

Hofland Deltaflex heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Dat geldt ook voor het bieden van arbeidsplaatsen aan mensen met een beperking. De werkzaamheden binnen het berdijf lenen zich daar prima voor. De begeleiding en ondersteuning van deze collega’s ligt bij René zelf.

Rubber is een materiaal dat heel duurzaam is en erg slijtvast. Dat kan ook gezegd worden van deze onderneming in de gemeente Leek.